Kyl- & frysleverans i hela landet. Frakt endast 99:- på beställningar över 2000:- Betala med Klarna.

varför är viltkött så bra för oss och för naturen?

januari 24 2022 – Daniel Muotka

Renkött
Renkött

Vi vill gärna slå ett extra slag för vårt härliga viltkött. Kött som finns naturligt precis runt knuten. Inga onödiga transporter, inga taskiga levnadsförhållanden för djuren, och väldigt nyttigt och gott kött.

Här är några av fördelarna.

Klimat
Det går inte åt någon extra odlingsmark eller foder för vilda djur som ”producerar” viltkött och därför är de extra växtgasutsläppen små. Vårt viltkött tar vi i så stor mån som möjligt från den absoluta närmiljön vilket gör att det inte blir onödiga utsläpp från transporter. 

Biologisk mångfald
Ingen mark går åt till foderproduktion i de fall viltet inte stödutfodras eller äter från åkrar.  Det bidrar till den biologiska mångfalden. 

Inga kemiska tillsatser
Inga bekämpningsmedel används för viltkött. Viltkött är även helt fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra främmande tillsatser.

Djurvälfärd
Djuren får leva fritt i sin naturliga miljö. Inga trånga ”djurfabriker” med dåliga levnadsförhållanden. I Sverige förs många dialoger kring jaktetik och till exempel olika jaktmetoder och tekniker för att undvika onödig stressbelastning på djuren under jakt.

Hållbarhet
Viltkött håller längre i frysen än annat kött eftersom det är så magert. Två-tre år i frysen är inga problem för en fryst renstek, hjortfilé eller älgbog. 

Rikt på omega 3
Djur som lever vilt och äter naturlig föda är rika på fettsyran Omega 3 som är en nyttig del av vår kosthållning. 

B-vitamin- och mineralrikt
Viltkött är en god källa till B-vitaminer, framför allt niacin och vitamin B12 men även riboflavin, vitamin B6 och tiamin. B-vitaminkomplexet behövs bland annat för att kroppens ämnesomsättning, immunförsvar, nervsystem och celldelning ska fungera normalt. Även hud, hår och naglar är beroende av B-vitaminer. Dessutom innehåller viltkött också mängder av mineraler, t ex höga halter av zink, fosfor, kalium, selen och järn.

Köp svenskt renkött här>
Eller svenskt älgkött här>