Kyl- & frysleverans i hela landet. Frakt endast 99:- på beställningar över 2000:- Betala med Klarna.

Varför är det så viktigt att välja Svenskt kött?

november 03 2022 – Daniel Muotka

Varför är det så viktigt att välja Svenskt kött?
Varför är det så viktigt att välja Svenskt kött?

Att välja svensk kött har många fördelar.

Djurskydd
Sverige har världens mest omfattande djurskyddslag? Till exempel har vi lagkrav på att grisar ska kunna ha halm för att kunna böka runt, alla kor och får går på bete och våra djur har större ytor att röra sig på när de vistas inomhus och att slakt alltid sker med bedövning. 

Lägst antibiotika i hela EU
Idag har Sverige lägst användning av antibiotika i hela EU, något som inte bara är viktigt för djurens skull – det bidrar till en högre livsmedelssäkerhet. Världshälsoorganisationen menar att resistens mot antibiotika tillsammans med klimatfrågan är de två största hoten mot mänskligheten. Väljer du svenskt kött istället för importerat bidrar du till en lösning på dem båda. 

Låg klimatpåverkan
Sverige har världens duktigaste bönder när det kommer till låg klimatpåverkan och bra djuruppfödning. Vår klimatsmarta uppfödning producerar kött som både är det bästa klimatvalet jämfört med andra länder, och bidrar till fler miljömål. 

Bra för vår natur
Betande djur är bra naturvårdare. Naturbetesmarker är lika artrika som regnskogen! Djurens trampande, betande och gödslande är avgörande för att naturen ska kunna fungera och artrikedomen frodas.

Resurssmart
När trycket på världens resurser ökar behöver köttproduktionen ske där den är hållbar. I Sverige har vi plats för fler djur. Vi har gott om betesmark, bra förutsättningar för foderproduktion och mycket vatten. 

Källa: https://svensktkott.se