Kyl- & frysleverans i hela landet. Frakt endast 99:- på beställningar över 2000:- Betala med Klarna.

Att handla kött från oss

oktober 05 2022 – Daniel Muotka

Köp kött online
Köp kött online

Vi är en köttbutik som enbart jobbar med svenskt kött. Beställ ditt kött online i vår webbutik och få det hemlevererat fram till dörren. Hos oss kan du köpa mört kött av högsta kvalité från utvalda svenska djur. Med utvalt menas att vi noggrant väljer varifrån vi köper in köttet för att säkerställa välmående djur som vuxit upp under schysta förhållanden. Med utvalt menas även att det i slutändan blir en produkt av absolut bästa kvalité, som blir ett nöje för dig att tillaga och som smakar fantastiskt. 

Vårt nötkött kommer ofta från Norrland och ibland från andra delar av Sverige. Vi väljer ofta äldre och lite fetare djur för att få ett välsmakande kött med mycket karaktär. Mycket av nötköttet styckar vi själva vilket gör att vi kan ta ut lite ovanligare detaljer som till exempel, maminha, picanha, flapmeat och massa annat. Färsen maler vi själva och håller ofta en lite högre fetthalt än normalt för extra smakrika hamburgare eller biffar. Du kan välja att köpa enstaka detaljer eller hela köttlådor av nötkött.

Våra grisar är uppvuxna i Bredåker några kilometer norr om Boden. Där har de blivit omhändertagna av familjen Långström. Djuren har fått leva väl och växa upp i lagom takt vilket resulterar glada djur och ett välsmakande kött. Köttet styckas i vårt egna styckeri där vi tar vara på hela djuret. Det ger oss styckdetaljer som tex: karré, grytbitar, sidfläsk, bogfläsk, fläskstek, kotletter, strimlor, fläsklägg.

Vårt griskött kommer från fetare grisar än de du är van vid från supermarketen. Det ger saftigare kött och med smak. Vi styckar de mesta av grisköttet själva på vårt styckeri i Luleå.

Allt vårt älgkött kommer från utvalda norrbottniska älgar. Det här är djur som finns naturligt precis runt knuten. Inga onödiga transporter, inga taskiga levnadsförhållanden för djuren, och väldigt nyttigt och gott kött. Förutom den klassiska viltsmaken så är älgkött rikt på både vitaminer och mineraler.

Allt renkött kommer från samebyar i Norrbotten. Renkött är en stor del i den traditionella samiska matkulturen som baseras på var naturen har att erbjuda. Renar förflyttar sig mållan stora områden och nyttjar naturens resurser som ingen annan kan. Förutom den klassiska viltsmaken så är renkött rikt på både vitaminer och mineraler.

Mycket av köttet finstyckar vi själva i vårt styckeri på Bergviken i Luleå. Sedan packas det och märks upp innan det skickas till dig. Innan leverans kyls eller fryses köttet ner och sedan hålls den fyl/fryskedjan hela vägen fram till dig som kund. Vi levererar över hela Sverige. Här kan du läsa mer om hur våra leveranser går till.

Att välja Svenskt och lokalproducerat kött för många fördelar med sig. För att nämna några:

  • Djurhållningen i Sverige håller absoluta toppklass i världen.
  • Användningen av antibiotika är bland de lägsta i hela världen.
  • Miljön mår bra av att välja kött som producerats i ditt närområde.
  • Inga onödiga hormoner och tillsatser.
  • Vi stöttar våra svenska bönder så att vi även i framtiden kan ha lokala producenter.
  • Våra ängs- och betesmarker hålls öppna av lantbrukande bönder.

Köp ditt Svenska kvalitetskött här>