Kyl- & frysleverans i hela landet. Frakt endast 99:- på beställningar över 2000:- Betala med Klarna.

det bästa köttet för grillen

maj 10 2022 – Daniel Muotka

det bästa köttet för grillen
det bästa köttet för grillen

Här kommer några av våra favoriter att ha på grillen. De är även detaljer som vi säljer lite extra mycket av under grillsäsongen så uppenbarligen inte bara vi som gillar dessa. Vi listar dom utan inbördes rangordning.

🔥 Dovhjorts innanlår
Väldigt smakrikt, mört och fint kött. Många provar detta för första gången och dyker sedan upp ganska snart igen och frågar efter mer. Väldigt uppskattad detalj som gått under radarn för många.

🔥 Butchers steak
Kallas även för njurtapp eller eller hanger steak. Namnet butchers steak kommer från att slaktaren gärna behöll denna styckningsdetalj för sig själv. Denna nötdetalj är väldigt smakrik. Se bara till att inte grilla den för hårt då den tenderar att bli svårtuggad.

🔥 Clubsteak
Eller ryggbiff på ben. Hängmörad och ofta med fin marmorering. Både ser bra ut på grillen och smakar underbart. Servera den gärna med benet kvar på tallriken. Smakrikt och härligt fet detalj.

🔥 Entrecôte
Klassikern. En riktigt fet entrecôte på grillen är svårslaget. Endast salt och peppar på denna så att köttsmaken får tala för sig själv.

🔥 Karré
Underskattad detalj från grisen. Välmarmorerad och smakrik. Rubba den gärna med smakrika kryddor med lite sting i några timmar innan grillning. Våga grilla den ljusrosa istället för att staka den helt igenom.

🔥 T-bone
Också detta lite av en klassiker. En del ryggbiff och en liten del oxfilé där benet fått sitta kvar. Hängmörad och ofta väldigt smakrikt som alltid imponerar på grillen.

🔥 Spetskål
Ok, vi var tvungna att ta med denna underbara grönsak som blir delikat på grillen. Grilla först hårt på alla sidor så att den får fin färg. Sätt sedan i en form som tål grillen och baka den på indirekt värme tills den är genommjuk men har lite tuggmotstånd kvar. Sakta och peppra och riv över parmesan och citron. Grymt tillbehör till i princip allt kött.

Beställ Svenskt grillkött online härifrån. Leveranser över hela Sverige.