Kyl- & frysleverans i hela landet. Frakt endast 99:- på beställningar över 2000:- Betala med Klarna.

Grilltips: Pluma

april 21 2023 – Daniel Muotka

Grilltips: Pluma
Grilltips: Pluma

Pluma är en traditionell spansk styckdel av gris som kommer från skulderbladet. Det är en riktigt god bit som finns i många recept på spanska och sydamerikanska maträtter. När du grillar pluma är det viktigt att du förbereder den på rätt sätt och grillar den på rätt temperatur för att få ut det mesta av smaken och konsistensen. Här är några tips på hur du grillar pluman på bästa sätt:

  1. Ta fram köttet i rumstemp 1-2 timmar innan tillagning.
  2. Marinera pluman för att ge smak. Du kan använda vilken marinad som helst som passar din smakpalett, men en klassisk marinad innehåller olivolja, vitlök, salt, peppar och någon form av syra, såsom citronsaft eller vinäger.
  3. Se till att din grill är ordentligt förvärmd innan du börjar grilla. Pluma ska grillas över hög värme för att skapa en fin yta på utsidan.
  4. När du grillar pluma, lägg den först på den varmaste delen av grillen i 3-4 minuter så att den får fin färg på alla ytor. Vänd sedan på köttet och fortsätt grilla på den lite svalare delen av grillen tills önskad temperatur har uppnåtts.
  5. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i 5 minuter innan du skär det. Detta ger köttet tid att slappna av och låter safterna jämnt fördelas igenom.
  6. Servera pluma med kokta eller grillade grönsaker, sallad eller en salsa som komplement.