Våra köttlådor

Nedan hittar du vårt utbud av köttlådor. Köttlådorna innehåller en kombination av klassiska styckdetaljer blandat med mindre vanliga detaljer som kan erbjuda nya smakupplevelser. Allt sätts ihop av våra styckare efter beställning.  Vi jobbar alltid efter mottot ”from nose to tail” vilket innebär att vi tar vara på hela djuret. Godare för dig, bättre för miljön, och mindre matsvinn. Allt kött i våra lådor är alltid finstyckat, vacumpackat och uppmärkt och redo att lyftas in i frysen.

Köttbutiken Luleå

Bredåkersgrisar (8kg)

Innehållet till denna 8 kilos köttlåda kommer  från Bredåker några kilometer norr om Boden. Djuren i denna låda har fått bra omvårdnad och mycket kärlek vilket ger ett bättre kött. Uppfödaren heter Yvonne och hos henne har grisarna fått växa upp och bli feta i lagom takt. Mer knorren kvar och utan onödig antibiotika.

En köttlåda innehåller ca 2 kg fläskfärs och resten är blandande styckdetaljer. Det är olika detaljer i alla lådor men här nedan kan du se ett exempel på vad en låda kan innehålla:

Karré, grytbitar, sidfläsk, bogfläsk, fläskstek, kotletter, strimlor, fläsklägg m.m.

En köttlåda med lokalt griskött kostar 1080 kr.

Boka grislåda

Norrländskt nötkött (10kg)

Köttet i denna låda kommer från norrländska djur. Ingen onödig antibiotika och inga långa transporter.

Varje låda har olika detaljer men värdet på innehållet är de samma i alla lådor. Våra styckare kombinerar ihop en fin mix av klassiska styckdetaljer och lite mer spännande köttbitar. Varje låda innehåller  ca 5 kg köttfärs, köttbuljong som vi själva kokar, 1 stek och resten är blandade styckningsdetaljer.

Här nedan kan du se ett ex på vilka detaljer som kan finnas i lådan: innanlår, ytterlår, högrev med ben, fransyska, nötbog, högrevskärna, ribs, nötlägg (skivad), rostbiff, grytbitar, bringa, soppkött.

En köttlåda med nötkött kostar 165 kr/kg.

Boka nötlåda

Lammkött

Köttet i denna låda kommer från lamm som vuxit upp i närområdet. Djuren har fått beta fritt och leva så naturligt som möjligt. Att växa upp med grönt bete, bra omvårdnad och mycket kärlek innebär inte bara lyckligare djur utan även ett mycket bättre kött.

Exempel på detaljer som lammlådorna kan innehålla: filé, entrecote, lammfärs, lammracks, eller sadel, stekar med eller utan ben, grytbitar.

Vi sätter ihop lådorna på beställning och det kan ibland vara låte väntetid innan vi fått tag i det bästa köttet. Ca 18 kg/ låda. 189:-/kg

Boka din lammlåda via knappen nedan så återkommer vi till dig.

Boka lammlåda

Grillåda

I vår grillåda har vi satt ihop köttdetaljer som lämpar sig extra bra att tillagas på grillen. Här får du en blandning av olika köttslag. Givetvis något fint nötkött, griskött och ibland har vi med hjort, lamm, eller kanske vildsvin. Innehållet i lådorna varierar då vi ständigt väljer ut de mest spännande detaljerna som finns för tillfället. Håll utkik på våra sociala och på hemsidan för aktuella lådor. Ca pris 1600:-/låda

Boka grillåda

Renkött (halv ren)

Allt renkött kommer från samebyar i Norrbotten. Renkött är en stor del i den traditionella samiska matkulturen som baseras på var naturen har att erbjuda. Renar förflyttar sig mellan stora områden och nyttjar naturens resurser som ingen annan kan. Förutom den klassiska viltsmaken så är renkött rikt på både vitaminer och mineraler.

Varje låda innehåller: innanlår, soppkött, färs, fransyska, ytterlår, kotletter, ytterfile, renfile, entrecote, bogstek m ben. Allt kött i våra lådor är alltid finstyckat, vacumpackat och uppmärkt och redo att lyftas in i frysen.

Ca 20 kg i varje låda. Pris 189:-/kg

Boka din renlåda via knappen nedan så återkommer vi till dig.

Boka renlåda

Renkött (8kg)

Allt renkött kommer från samebyar i Norrbotten. Renkött är en stor del i den traditionella samiska matkulturen som baseras på var naturen har att erbjuda. Renar förflyttar sig mellan stora områden och nyttjar naturens resurser som ingen annan kan. Förutom den klassiska viltsmaken så är renkött rikt på både vitaminer och mineraler.

Varje låda innehåller (ca vikter): 120g torrkött, 1 kg ytterfilé, 1 kg innanlår, 2,5 kg högrevsskav, 1,2 kg renfärs, 2 kg soppkött.

Vi sätter ihop lådorna på beställning och det kan ibland vara lite väntetid innan vi fått tag i det bästa köttet. Capris 2400:-

Boka din renlåda via knappen nedan så återkommer vi till dig.

Boka renlåda